STOŁÓWKA SZKOLNA

Stołówka szkolna – wpłaty na obiady

Konto do wpłat na obiady

w roku szkolnym 2022/2023

             Informuje się, że:

  1. Opłaty za obiady należy uiszczać z góry do 10-tego dnia każdego

   miesiąca żywieniowego: na konto bankowe nr:

   86 1030 1104 0000 0000 9314 9001. 

  1. Brak wpłaty w w/w terminie powoduje wycofanie dziecka

   z żywienia.

  1. Abonamentową opłatę za obiad ustala się w wysokości 4,50 zł.  
  2. Jednostkową opłatę za obiad ustala się w wysokości 5,50 zł. 
  3. Szczegółowe informacje u wychowawcy świetlicy i wychowawcy klasy.

Regulamin stołówki szkolnej

Regulamin stołówki szkolnej

w Szkole Podstawowej nr 25 w Częstochowie.

  1. W celu zapewnienia prawidłowej realizacji zadań opiekuńczych, w szczególności

           wspierania prawidłowego rozwoju uczniów – szkoła zorganizowała stołówkę.

  1. Stołówka szkolna przygotowuje posiłki w zależności od potrzeb osób korzystających

           i możliwości organizacyjnych.

  1. Do korzystania z posiłków w stołówce szkolnej uprawnieni są:

           – uczniowie szkoły,

             – nauczyciele i inni pracownicy zatrudnieni w Szkole Podstawowej nr 25 w Częstochowie.

  1. Posiłki wydawane są w godzinach od 11.30 do 11.50.
  2. Opłatę za obiady należy uiszczać z góry do 10 dnia każdego miesiąca żywieniowego.

         Brak wpłaty w w/w terminie powoduje wycofanie dziecka z żywienia.

         Opłaty należy dokonać na konto bankowe nr: 86 1030 1104 0000 0000 9314 9001.

         Brak możliwości wpłaty gotówkowej za posiłki.

  1. Wysokość opłaty abonamentowej i jednostkowej za jeden posiłek jest określana

         przez dyrektora i podawana jako załącznik nr 1do w/w Regulaminu w formie zarządzenia.

  1. Cenę obiadu podaje do publicznej wiadomości dyrektor szkoły poprzez wywieszenie

       na tablicy ogłoszeń oraz umieszczenie informacji na stronie internetowej.

  1. Nauczyciele i pracownicy ponoszą odpłatność stanowiącą całkowity koszt zakupu produktów

         zużywanych do przygotowania posiłków oraz koszt utrzymania i funkcjonowania kuchni

       w przeliczeniu na jeden obiad.

  1. W sytuacji wzrostu kosztu produktów w trakcie roku szkolnego dopuszcza się możliwość

         zmiany odpłatności, po poinformowaniu korzystających ze stołówki z miesięcznym

       wyprzedzeniem.

  1. Opłata wniesiona za posiłek podlega zwrotowi tylko w przypadku nieobecności ucznia:
  • za pierwszy dzień nieobecności – gdy absencja zostanie zgłoszona przez rodzica/opiekuna

         przynajmniej dzień wcześniej do:

         wychowawcy świetlicy

         wychowawcy klasy

         telefonicznie do sekretariatu szkoły (343621583).

         Niezgłoszenie nieobecności powoduje brak zwrotu kosztów za pierwsze dwa dni absencji

         ucznia.

         Koszt niewykorzystanych obiadów (zgodnie ze zgłoszoną nieobecnością dziecka w szkole)

         odliczony zostanie przy opłacie w następnym miesiącu rozliczeniowym.

  1. W przypadku planowanej nieobecności w szkole należy zgłosić ten fakt przynajmniej jeden

         dzień wcześniej.

  1. Z posiłków osoby uprawnione mogą korzystać wyłącznie w stołówce.
  2. Podczas wydawania obiadów zabrania się pobytu w pomieszczeniach stołówki osobom,

         które nie spożywają posiłków.

  1. Podczas pobytu w stołówce uczniowie zachowują się kulturalnie, a nadzór nad uczniami

        sprawuje wychowawca świetlicy.

  1. Po spożytym posiłku naczynia i sztućce należy odstawić do wyznaczonego miejsca.
  2. Na tablicy ogłoszeń i na stronie internetowej wywieszony jest aktualny jadłospis

          na dany miesiąc.

  1. Każda osoba uprawniona do korzystania z posiłków w stołówce szkolnej jest zobowiązana

         do bezwzględnego przestrzegania niniejszego regulaminu.            

JADŁOSPIS

MAJ 2023

Lp

Data

Dzień tygodnia

Jadłospis

1.       

04.05.2023

CZWARTEK

Spaghetti z mięsem mielonym w sosie pomidorowym

ALERGENY: gluten, jaja, mleko, seler, gorczyca

2.       

05.05.2023

PIĄTEK

Ryba smażona, ziemniaki, duszona marchewka

ALERGENY: gluten, seler, gorczyca, jaja, sezam, ryba

3.       

08.05.2023

PONIEDZIAŁEK

Zupa pomidorowa z makaronem, pieczywo, ciastka zbożowe

ALERGENY: jaja, gluten, gorczyca, seler

4.       

09.05.2023

WTOREK

 Kotlet mielony, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty

ALERGENY: gluten, jaja, seler, gorczyca

5.       

10.05.2023

ŚRODA

Łazanki z mięsem mielonym, kapustą, pieczarkami, kompot

ALERGENY: gluten, jaja, seler, sezam, mleko, soja

6.       

11.05.2023

CZWARTEK

Nuggetsy drobiowe, ziemniaki, surówka pomidor z ogórkiem

ALERGENY: gluten, jaja, gorczyca, seler

7.       

12.05.2023

PIĄTEK

Naleśniki z serem, jogurt owocowy

ALERGENY: gluten, seler, jaja, sezam

8.       

15.05.2023

PONIEDZIAŁEK

Żurek z kiełbasą, jajko, pieczywo mus owocowy

ALERGENY: gluten, seler, gorczyca, jaja

9.       

16.05.2023

WTOREK

Kotlet schabowy, ziemniaki, duszona kapusta młoda

ALERGENY: jaja, gluten, seler, gorczyca, sezam,

10.   

17.05.2023

ŚRODA

Gulasz z kaszą jęczmienną, ogórek konserwowy, sok

ALRGENY: gluten, sezam, seler, gorczyca

11.   

18.05.2023

CZWARTEK

Klopsiki w sosie koperkowym, ryż, buraki

ALERGENY: seler, gluten, jaja, gorczyca, sezam, soja

12.   

19.05.2023

PIĄTEK

Ryba smażona, ziemniaki , surówka z kiszonej kapusty

ALERGENY: gluten, jaja, mleko, gorczyca, ryba

13.   

22.05.2023

PONIEDZIAŁEK

Krupnik z kaszą jęczmienną, pieczywo, baton zbożowy

ALERGENY: gluten, jaja, mleko, sezam

14.   

29.05.2023

PONIEDZIAŁEK

Zupa jarzynowa, pieczywo, owoc

ALERGENY: gluten, jaja, mleko, gorczyca

15.   

30.05.2023

WTOREK

Kotlet z kurczaka, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty

ALERGENY: gluten, jaja, mleko, gorczyca

16.   

31.05.2023

ŚRODA

Udko z kurczaka ziemniaki, surówka z sałaty lodowej

ALERGENY: gluten, gorczyca, soja, seler, sezam