STOŁÓWKA SZKOLNA

Stołówka szkolna – wpłaty na obiady

Konto do wpłat na obiady

w roku szkolnym 2022/2023

             Informuje się, że:

  1. Opłaty za obiady należy uiszczać z góry do 10-tego dnia każdego

   miesiąca żywieniowego: na konto bankowe nr:

   86 1030 1104 0000 0000 9314 9001. 

  1. Brak wpłaty w w/w terminie powoduje wycofanie dziecka

   z żywienia.

  1. Abonamentową opłatę za obiad ustala się w wysokości 4,50 zł.  
  2. Jednostkową opłatę za obiad ustala się w wysokości 5,50 zł. 
  3. Szczegółowe informacje u wychowawcy świetlicy i wychowawcy klasy.

Regulamin stołówki szkolnej

Regulamin stołówki szkolnej

w Szkole Podstawowej nr 25 w Częstochowie.

  1. W celu zapewnienia prawidłowej realizacji zadań opiekuńczych, w szczególności

           wspierania prawidłowego rozwoju uczniów – szkoła zorganizowała stołówkę.

  1. Stołówka szkolna przygotowuje posiłki w zależności od potrzeb osób korzystających

           i możliwości organizacyjnych.

  1. Do korzystania z posiłków w stołówce szkolnej uprawnieni są:

           – uczniowie szkoły,

             – nauczyciele i inni pracownicy zatrudnieni w Szkole Podstawowej nr 25 w Częstochowie.

  1. Posiłki wydawane są w godzinach od 11.30 do 11.50.
  2. Opłatę za obiady należy uiszczać z góry do 10 dnia każdego miesiąca żywieniowego.

         Brak wpłaty w w/w terminie powoduje wycofanie dziecka z żywienia.

         Opłaty należy dokonać na konto bankowe nr: 86 1030 1104 0000 0000 9314 9001.

         Brak możliwości wpłaty gotówkowej za posiłki.

  1. Wysokość opłaty abonamentowej i jednostkowej za jeden posiłek jest określana

         przez dyrektora i podawana jako załącznik nr 1do w/w Regulaminu w formie zarządzenia.

  1. Cenę obiadu podaje do publicznej wiadomości dyrektor szkoły poprzez wywieszenie

       na tablicy ogłoszeń oraz umieszczenie informacji na stronie internetowej.

  1. Nauczyciele i pracownicy ponoszą odpłatność stanowiącą całkowity koszt zakupu produktów

         zużywanych do przygotowania posiłków oraz koszt utrzymania i funkcjonowania kuchni

       w przeliczeniu na jeden obiad.

  1. W sytuacji wzrostu kosztu produktów w trakcie roku szkolnego dopuszcza się możliwość

         zmiany odpłatności, po poinformowaniu korzystających ze stołówki z miesięcznym

       wyprzedzeniem.

  1. Opłata wniesiona za posiłek podlega zwrotowi tylko w przypadku nieobecności ucznia:
  • za pierwszy dzień nieobecności – gdy absencja zostanie zgłoszona przez rodzica/opiekuna

         przynajmniej dzień wcześniej do:

         wychowawcy świetlicy

         wychowawcy klasy

         telefonicznie do sekretariatu szkoły (343621583).

         Niezgłoszenie nieobecności powoduje brak zwrotu kosztów za pierwsze dwa dni absencji

         ucznia.

         Koszt niewykorzystanych obiadów (zgodnie ze zgłoszoną nieobecnością dziecka w szkole)

         odliczony zostanie przy opłacie w następnym miesiącu rozliczeniowym.

  1. W przypadku planowanej nieobecności w szkole należy zgłosić ten fakt przynajmniej jeden

         dzień wcześniej.

  1. Z posiłków osoby uprawnione mogą korzystać wyłącznie w stołówce.
  2. Podczas wydawania obiadów zabrania się pobytu w pomieszczeniach stołówki osobom,

         które nie spożywają posiłków.

  1. Podczas pobytu w stołówce uczniowie zachowują się kulturalnie, a nadzór nad uczniami

        sprawuje wychowawca świetlicy.

  1. Po spożytym posiłku naczynia i sztućce należy odstawić do wyznaczonego miejsca.
  2. Na tablicy ogłoszeń i na stronie internetowej wywieszony jest aktualny jadłospis

          na dany miesiąc.

  1. Każda osoba uprawniona do korzystania z posiłków w stołówce szkolnej jest zobowiązana

         do bezwzględnego przestrzegania niniejszego regulaminu.            

JADŁOSPIS

LUTY 2023

LpDataDzień tygodniaJadłospis
 01.02.2023ŚRODAKotlet schabowy, ziemniaki, fasolka szparagowa, kompot ALERGENY: gluten, jaja, seler, gorczyca, sezam, soja
 02.02.2023CZWARTEKPulpety w sosie pieczarkowym, ryż, buraki ALERGENY: gluten, seler, gorczyca, jaja
 03.02.2023PIĄTEKRyba smażona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, sok ALERGENY: jaja, gluten, gorczyca, seler, ryba
 06.02.2023PONIEDZIAŁEKŻurek z kiełbasą, jajko, pieczywo, mus owocowy ALERGENY: gluten, jaja, seler, gorczyca, soja, sezam
 07.02.2023WTOREKKotlet mielony, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, kompot ALERGENY: gluten, jaja, seler, soja, gorczyca
 08.02.2023ŚRODAPieczeń schabowa, kasza gryczana, surówka z pora ALERGENY; gluten, seler, jaja, sezam, gorczyca
 09.02.2023CZWARTEKBigos z bułką grahamką ALERGENY: gluten, seler, jaja, gorczyca
 10.02.2023PIĄTEKRyba smażona, ziemniaki, surówka marchew z jabłkiem, sok ALERGENY: gluten, seler, gorczyca, jaja, soja, ryba
 13.02.2023PONIEDZIAŁEKKrupnik z kaszą jęczmienną pieczywo, ciastko zbożowe ALERGENY: jaja, gluten, seler, gorczyca, soja
 14.02.2023WTOREKSuchy prowiant, bułka z serem, sok, owoc ALRGENY: gluten, jaja, seler, gorczyca
 15.02.2023ŚRODASpaghetti z mięsem mielonym w sosie pomidorowym, kompot ALERGENY: seler, gluten, jaja, gorczyca, mleko, soja
 16.02.2023CZWARTEKGulasz z kaszą jęczmienną, ogórek konserwowy ALERGENY: gluten, jaja, seler, gorczyca, mleko
 17.02.2023PIĄTEKRyba smażona, ziemniaki, surówka z selera, sok ALERGENY: gluten, jaja, mleko, seler, ryba
 20.02.2023PONIEDZIAŁEKGrochówka na wędzonce ,pieczywo, baton zbożowy ALERGENY: gluten, gorczyca, jaja, seler, soja
 21.02.2023WTOREKŁazanki z mięsem mielonym, pieczarkami, kapustą kiszoną, owoc ALERGENY: gluten, jaja, seler, gorczyca
 22.02.2023ŚRODAJajko w sosie chrzanowym, ziemniaki, duszona marchewka ALERGENY: gluten, jaja, seler, gorczyca, sezam
 23.02.2023CZWARTEKUdko z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej ALERGENY: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, sezam
 24.02.2023PIĄTEKNaleśniki z konfiturą, jogurt owocowy ALERGENY: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja
 27.02.2023PONIEDZIAŁEKZupa pomidorowa, z makaronem pieczywo, herbatniki ALERGENY: gluten, gorczyca, sezam, seler, mleko
 28.02.2023WTOREKNuggetsy drobiowe, ziemniaki, surówka z sałaty lodowej ALERGENY ;gluten, gorczyca, seler, mleko