STOŁÓWKA SZKOLNA

Stołówka szkolna – wpłaty na obiady

Konto do wpłat na obiady

w roku szkolnym 2019/2020

             Informuje się, że:

  1. Opłaty za obiady należy uiszczać z góry do 10-tego dnia każdego

   miesiąca żywieniowego: na konto bankowe nr:

   86 1030 1104 0000 0000 9314 9001. 

  1. Brak wpłaty w w/w terminie powoduje wycofanie dziecka

   z żywienia.

  1. Abonamentową opłatę za obiad ustala się w wysokości 4,50 zł.  
  2. Jednostkową opłatę za obiad ustala się w wysokości 5,50 zł. 
  3. Szczegółowe informacje u wychowawcy świetlicy i wychowawcy klasy.

Regulamin stołówki szkolnej

Regulamin stołówki szkolnej

w Szkole Podstawowej nr 25 w Częstochowie.

  1. W celu zapewnienia prawidłowej realizacji zadań opiekuńczych, w szczególności

           wspierania prawidłowego rozwoju uczniów – szkoła zorganizowała stołówkę.

  1. Stołówka szkolna przygotowuje posiłki w zależności od potrzeb osób korzystających

           i możliwości organizacyjnych.

  1. Do korzystania z posiłków w stołówce szkolnej uprawnieni są:

           – uczniowie szkoły,

             – nauczyciele i inni pracownicy zatrudnieni w Szkole Podstawowej nr 25 w Częstochowie.

  1. Posiłki wydawane są w godzinach od 11.30 do 11.50.
  2. Opłatę za obiady należy uiszczać z góry do 10 dnia każdego miesiąca żywieniowego.

         Brak wpłaty w w/w terminie powoduje wycofanie dziecka z żywienia.

         Opłaty należy dokonać na konto bankowe nr: 86 1030 1104 0000 0000 9314 9001.

         Brak możliwości wpłaty gotówkowej za posiłki.

  1. Wysokość opłaty abonamentowej i jednostkowej za jeden posiłek jest określana

         przez dyrektora i podawana jako załącznik nr 1do w/w Regulaminu w formie zarządzenia.

  1. Cenę obiadu podaje do publicznej wiadomości dyrektor szkoły poprzez wywieszenie

       na tablicy ogłoszeń oraz umieszczenie informacji na stronie internetowej.

  1. Nauczyciele i pracownicy ponoszą odpłatność stanowiącą całkowity koszt zakupu produktów

         zużywanych do przygotowania posiłków oraz koszt utrzymania i funkcjonowania kuchni

       w przeliczeniu na jeden obiad.

  1. W sytuacji wzrostu kosztu produktów w trakcie roku szkolnego dopuszcza się możliwość

         zmiany odpłatności, po poinformowaniu korzystających ze stołówki z miesięcznym

       wyprzedzeniem.

  1. Opłata wniesiona za posiłek podlega zwrotowi tylko w przypadku nieobecności ucznia:
  • za pierwszy dzień nieobecności – gdy absencja zostanie zgłoszona przez rodzica/opiekuna

         przynajmniej dzień wcześniej do:

         wychowawcy świetlicy

         wychowawcy klasy

         telefonicznie do sekretariatu szkoły (343621583).

         Niezgłoszenie nieobecności powoduje brak zwrotu kosztów za pierwsze dwa dni absencji

         ucznia.

         Koszt niewykorzystanych obiadów (zgodnie ze zgłoszoną nieobecnością dziecka w szkole)

         odliczony zostanie przy opłacie w następnym miesiącu rozliczeniowym.

  1. W przypadku planowanej nieobecności w szkole należy zgłosić ten fakt przynajmniej jeden

         dzień wcześniej.

  1. Z posiłków osoby uprawnione mogą korzystać wyłącznie w stołówce.
  2. Podczas wydawania obiadów zabrania się pobytu w pomieszczeniach stołówki osobom,

         które nie spożywają posiłków.

  1. Podczas pobytu w stołówce uczniowie zachowują się kulturalnie, a nadzór nad uczniami

        sprawuje wychowawca świetlicy.

  1. Po spożytym posiłku naczynia i sztućce należy odstawić do wyznaczonego miejsca.
  2. Na tablicy ogłoszeń i na stronie internetowej wywieszony jest aktualny jadłospis

          na dany miesiąc.

  1. Każda osoba uprawniona do korzystania z posiłków w stołówce szkolnej jest zobowiązana

         do bezwzględnego przestrzegania niniejszego regulaminu.            

 Załącznik nr 1

                                                                                                                                                 do Zarządzenia Dyrektora nr 12/2019

                                                                                                                                                                   z dnia 02.09.2019 r.

Wysokości opłat za obiady.

Jednostkową opłatę za obiad dla dzieci, uczniów, nauczycieli i pracowników ustala się w wysokości 5,50 zł zgodnie z kalkulacją kosztów.

Abonamentową opłatę za obiad dla dzieci i uczniów ustala się w wysokości 4,50 zł- zgodnie

z kalkulacją kosztów.

JADŁOSPIS

Lp

Data

Dzień tygodnia

Jadłospis

1.       

01.06.2021

WTOREK

Nuggetsy drobiowe, ziemniaki, duszona marchewka

ALERGENY: gluten, jaja, seler, gorczyca, mleko

2.       

02.06.2021

ŚRODA

Krupnik z kaszą jęczmienną, pieczywo, owoc

ALERGENY: gluten, seler, gorczyca, jaja

3.       

07.06.2021

PONIEDZIAŁEK

Żurek z kiełbasą, jajko, pieczywo, sok

ALERGENY: jaja, gluten, gorczyca, seler, mleko

4.       

08.06.2021

WTOREK

Kotlet mielony, ziemniaki, mizeria

ALERGENY: gluten, jaja, seler, gorczyca

5.       

09.06.2021

ŚRODA

Gulasz z kaszą jęczmienną, ogórek konserwowy

ALERGENY: gluten, jaja, seler, gorczyca

6.       

10.06.2021

CZWARTEK

Spaghetti z mięsem mielonym w sosie pomidorowym

ALERGENY: gluten, jaja, gorczyca, seler

7.       

11.06.2021

PIĄTEK

Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty

ALERGENY: gluten, seler, jaja, mleko, ryba

8.       

14.06.2021

PONIEDZIAŁEK

Zupa ogórkowa, pieczywo ,baton zbożowy

ALERGENY: gluten, seler, gorczyca, jaja, mleko

9.       

15.06.2021

WTOREK

Kotlet z kurczaka, ziemniaki, fasolka szparagowa

ALERGENY: jaja, gluten, seler, sezam

10.    

16.06.2021

ŚRODA

Pulpety w sosie koperkowym, ryż, buraki

ALRGENY: gluten, jaja, mleko, seler

11.    

17.06.2021

CZWARTEK

Udko z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej

ALERGENY: seler, gluten, jaja, gorczyca

12.    

18.06.2021

PIĄTEK

Naleśniki z serem, jogurt owocowy

ALERGENY: gluten, jaja, mleko, gorczyca

13.    

21.06.2021

PONIEDZIAŁEK

Zupa pomidorowa z makaronem, pieczywo, owoc

ALERGENY: gluten, jaja, gorczyca, seler

14.    

22.06.2021

WTOREK

Pieczeń schabowa, kasza jęczmienna, surówka z kiszonego ogórka

ALERGENY: gluten, seler, gorczyca, soja

15.    

23.06.2021

ŚRODA

Łazanki z mięsem mielonym, kapustą, pieczarkami

ALERGENY: gluten, seler, jaja, gorczyca

16.    

24.06.2021

CZWARTEK

Kiełbaska smażona, ziemniaki, surówka pomidor z ogórkiem

ALERGENY: gluten, seler, gorczyca, soja,  jaja